"Wie zich sterfelijk weet, heeft het leven lief: omdat hij het toevallig heeft gekregen en onherroepelijk zal verliezen."
 


Skip Navigation Links.OorlogsslachtoffersSkip Navigation Links


Aad van den Bercken

Zoon van Louis L. van den Bercken en Anna E. van Noort.
Aad M.J.M. (Adrianus Mathias Johannes Maria) van den Bercken, geboren 27 december 1940 te Noordwijkerhout, Als dienstplichtig soldaat op 8 augustus 1960 omgekomen tijdens militaire oefeningen te La Courtine, Frankrijk. Hij diende bij de Huzaren van Boreel van de Koninklijke Landmacht.
Aad, in het dagelijkse civiele leven automonteur bij Garage Piet Zandbergen, maakte deel uit van een divisie bergingstanks. Toen zijn eenheid de opdracht kreeg een legervoertuig met pech op te halen, moest een terrein worden overgestoken waar op dat moment een schietoefening werd gehouden. De militairen die de oefening hielden zagen de bergingstank aan voor het doelwit waarop gericht geschoten moest worden. Aad, die met twee kameraden in de open koepel van de tank stond, werd als enige getroffen door de afgevuurde granaat, met fatale gevolgen. Hij is met militaire eer begraven in het familiegraf op het kerkhof van de St. Jozefparochie te Noordwijkerhout, op 12 augustus 1960.ThuiskomstBidprent
Tekst: moeder van Aad

Familiegraf op de St Jozef begraafplaats
te Noordwijkerhout

  Terug naar oorlogsslachtoffers